هر کار غیرقانونی که کامپیوتر یا رایانه در آن ابزار یا موضوع جرم باشد، جرم رایانهای است هک رمز وای فای دیگران هم نوعی از این جرائم است .
انگیزه افرادی که جرائم رایانه ای را انجام یا بصورت غیر مجاز از اینترنت دیگران استفاده و رمز وای فای را هک می کنند این است که برای اســتفاده از ســرویسهای اینترنتی هزینه ای پرداخت نکنند .
ایجاد امنیت در فضای سایبری، به علت پیچیدگی کار سختی است .
اگر به حریم خصوصی سایبری شما تجاوز و رمز وای فای شما هک شد ، این حق را دارید که شکایت قانونی مطرح کنید.
بهترین و قانونی ترین راه برای ارائه شکایت، مراجعه به دادسرای جرائم رایانه ای است . پس از مراجعه به دادسرای جرائم رایانهای شاکی برگه ی شکواییه را به دادسرای ویژه جرایم رایانه ای برده و پرونده تشکیل می شود . و رسیدگی به آن طبق روال قانونی به جریان می افتد. دادسرا نیز بر حسب حساسیت پرونده و بررسی بیشتر موضوع، آن را به پلیس فتا ارجاع میدهد. موضوع پیگیری و مدارک جمع آوری می شود . برای شکایت باید دلایل و مدارک کافی باشد . دادیار مدارک را بررسی کرده، در صورت کافی بودن و کامل بودن اقدام به صدور کیفر خواست مینماید. در نهایت در دادگاه ویژه قاضی با بررسی پرونده و وجود مدارک رای را صادر میکند.
یک راه دیگر هم برای ارائه شکایت از جرم هک رمز وای فای و استفاده غیر مجاز از اینترنت دیگران وجود دارد .
و آن شکایت به پلیس فتا است که اگر جرمی علیه شما در فضای مجازی اتفاق افتاد میتوانید به سایت اینترنتی پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) به نشانی www.cyberpolice.ir مراجعه و روی آیکون ارتباطات مردمی کلیک کنید.در این بخش، مشخصات، نشانی و شماره تلفن به همراه موضوع شکایت شما به ثبت میرسد و پلیس فتا در کمترین زمان ممکن با شما تماس گرفته و موضوع را پیگیری خواهد کرد.
دادگاه صالح به رسیدگی دادسرا و دادگاه ویژه جرایم رایانه ای است .
قانون ایران در خصوص جرائم رایانه ای قوانینی دارد .
مجرمین در خصوص جرم هک رمز وای فای به 91 روز تا یک سال حبس و مبلغ معادل ۵ تا ۲۰ میلیون ریال جزای نقدی و یا در بعضی موارد به هر دو مجازات محکوم خواهند شد.
جرم هک و هکرها، جرمی غیر قابل گذشت است چون باعث بر هم زدن نظم عمومی میشود.
درست است که با شکایت شاکی پیگیری پرونده شروع میشود . ولی وقتی وارد رسیدگی شد ، حتی با رضایت شاکی نیز پرونده مختومه نمیشود. در این هنگام دادستان به عنوان مدعی العموم به دفاع از حقوق مردم اقدام مینماید.
1-استفاده از یک پسورد قوی و امن (ترکیبی از اعداد و حروف و علامت)
2-با استفاده از یک نام رمز پیش فرض مودم ADSL خود را تغییر دهید.
3-از رمزهای پیچیده برای نام کاربری خود استفاده کنند.
4-از دانلود فایلهای ناشناس پرهیز کنید و تنظیمات امنیتی مودم خود را افزایش دهید.
5-در صورت جابجایی منزل حتماً نسبت به جمعآوری خط اقدام کنید.