آنچه در مورد جهیزیه باید بدانید

در مورد جهیزیه آنچه که باید بدانیم این است . قانون مدنی که تکلیف خیلی از موارد را در مورد مسائل مربوط به احوال شخصیه یا امور زندگی و امور حقوقی افراد مشخص کرده است . در مورد جهیزیه ساکت است . اما ما از مواد دیگر قانونی به این مسئله می رسیم که زوجه تکلیفی به تامین جهیزیه ندارد.

ماده 1107 قانون مدنی عنوان می کند. وظیفه مرد است که به عنوان بخشی از نفقه جهیزیه را یعنی اسباب و وسایل منزل را با توجه به وضعیت زوجه تهیه کند .

خیلی از افراد می پرسند : آیا اسباب و لوازم منزل نباید با توجه به شرایط زوج باشد؟ قانونگذار عنوان کرده متناسب با وضعیت زوجه .

در رویه عملی و عرف هم استرداد جهیزیه طبق سیاهه ملاک است و طبق سیاهه انجام می شود .

در صورتیکه سیاهه وجود نداشته باشد و اختلافی بروز کند. ماده 63 قانون اجرای احکام مدنی بیان می کند، اموالی که عموما و عرفا مورد استفاده خانم است متعلق به خانم . و اموالی که آقا بیشتر در منزل استفاده می کند مربوط به آقا است .

قاعده ید در فقه هم به همین مورد اشاره دارد . و می گوید اموالی را که زن مالکیت دارد مربوط به زن و آنچه مرد مالکیت داشته مربوط به مرد است .

در مورد وسایل مشترک قاعده ید و مالکیت رو کنار می گذاریم . و از قاعده انصاف استفاده می کنیم و می گوئیم لوازم مشترک باید بین دو طرف تقسیم شود . مگر اینکه خلاف آن ثابت شود. مثلا یکی از دو طرف فاکتور معتبری داشته باشد. آن را ارائه دهد و بگوید این وسیله را من خریداری کرده ام و خودم مبلغ را بابت آن پرداخت کرده ام . و فاکتور بنام او باشد که بتوان آن وسیله خاص را به ایشان تحویل داد .

دیدگاه شما

نماد اعتماد الکترونیک

آشنایی با دادپند

سایت دادپند به مدیران کمک خواهد کرد که با اشراف کامل به قانون  کسب و کار خود را سریع تر و با خیال راحت تر رشد بدهند ، کار اصلی ما آموزش و مدیریت موارد مختلف حقوقی است .
از تخفیف‌ها و جدیدترین‌های ما‌ باخبر شوید:
روزهای کاری ، 10 صبح تا 17 پاسخگوی شما هستیم.
شماره تماس: 38655782 -051
آدرس ایمیل: Info@dadpand.com

تمامی حقوق این سایت متعلق به سمانه خسروقوچانی است. این سایت در زمینه آموزش موارد حقوقی و تحت قوانین جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌کند. 

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.